Flebectomie

Algemeen

Indien na aanvullend duplexonderzoek blijkt dat u niet met inspuitingen geholpen kan worden, zal soms een poliklinische operatieve ingreep onder plaatselijke verdoving nodig zijn. Deze ingreep wordt ook wel Muller flebectomie genoemd, vernoemd naar de Zwitserse dermatoloog Robert Muller. De Mulller flebectomie is een methode om spataderen chirurgisch te verwijderen, waarbij vrijwel geen zichtbare littekens ontstaan.

De ingreep

Tijdens de Muller behandeling worden stukjes spatader verwijderd via zeer kleine sneetjes (3 tot 4 mm) met speciale haakjes. De wondjes zijn zo klein dat ze vaak niet gehecht hoeven te worden; een hechtpleister volstaat. Doordat de littekens zeer minimaal zijn, is het cosmetisch effect optimaal. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Na de behandeling brengen we een elastische verbandkous aan die u 5-7 dagen dient te dragen om het herstel te bevorderen.

flebectomie volgens Muller

Deze behandeling zal niet worden verricht in een salon, aangezien de faciliteiten niet voldoen aan de regels van hoe een operatiekamer dient te zijn ingericht. Daarvoor zal ik u dienen door te verwijzen naar Kliniek Laurium  alwaar ik zelf de ingreep voor u kan verrichten. Voor de benodigde informatie kunt u klikken op bovenvermelde link.

 

Flebectomie volgens Muller

Naar linkedin
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
c  o  s  m  e  t  i  s  c  h    a  r  t  s  -  f  l  e b  o  l  o  o  g
Cosmetiek Raymond de Zeeuw
Naar facebook
Lid van:
Dutch college of Phlebology
Benelux vereniging voor flebologie
Nederlands samenwerkingsverband artsen schoonheidsspecialisten